Tegenhanger op de nieuwe website: http://poseidon.be/duikplaatsen

Pas je bookmarks / favorieten aan

Oosterschelde

De Oosterschelde is een zeearm in de provincie Zeeland, die omgeven wordt door de schiereilanden Schouwen-Duiveland, Tholen, Zuid-Beveland en Noord-Beveland en (oorspronkelijk) een aftakking betreft van de Schelde. Sinds de ingebruikname van de Oosterscheldekering in 1986 kan de Oosterschelde volledig van zee worden afgesloten.

Nationaal Park Oosterschelde

Vanaf 8 mei 2002 is de Oosterschelde een nationaal park onder de naam Nationaal Park Oosterschelde. Het leven in de Oosterschelde is onder water namelijk zeer gevarieerd en uitbundig, voor veel soorten is het een belangrijke kraamkamer. Op de zandgronden is vaak nog wel het een en ander aan leven te zien, zij het wat minder dan op de dichtbegroeide harde substraten van de dijken en andere werken van Rijkswaterstaat. In de Oosterschelde wordt om die reden veel gedoken door duikers vanuit verschillende delen van Europa. (Bron: Wikipedia, de vrije encyclopedie.)

Maximale diepte >45 m.
Afstand van Leuven ± 125 km
Vulstations Anemoon.org
Zeeland.net
Informatie over
duikplaatsen
•  duikplaatsen.be
•  Zeeuwse duikplaatsen
•  Duiken in het Web
•  Duikvacantie in Zeeland
•  VVV Zeeland

Laag-laagwater foto van de visbakken voor Wemeldinge. Het helpt als je weet wat je bij hoog tij onder water kunt tegenkomen.

Grevelingen

De Grevelingen (thans het Grevelingenmeer) is een voormalige zeearm van de Noordzee, gelegen tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, op de grens van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. In het kader van de Deltawerken werd de Grevelingen door de Grevelingendam (1965) en de Brouwersdam (1971) van zee afgesloten. Het heeft een maximale diepte van 45 meter nabij Scharrendijke. De afstand van Leuven is ± 150 km.

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa en is vooral van belang voor de watersport en recreatie. Het zoutgehalte van het Grevelingenmeer wordt op peil gehouden door de Brouwerssluis, een doorlaatsluis in de Brouwersdam, waarmee zeewater ingelaten wordt. (Bron: Wikipedia, de vrije encyclopedie.)

Duikwrak Le Serpent

Op vrijdag 8 juli 2011 is het betonnen wrak Le Serpent in Scharrendijke aan het Grevelingenmeer nabij duikplaats het Kabbelaarsrif afgezonken (achter de rifbolders) om daar dienst te doen als duikwrak voor sportduikers. Het dek van het wrak bevindt zich op 23 meter diepte. Lees verder voor een uitvoerige beschrijving, geschiedenis en plattegrond: http://poseidon.be/info/doc/Duikwrak.pdf

De trailer van de nog te monteren documentaire The re-birth of a concrete wreck kun je hier bekijken:
http://www.aqua-vids.com.

Bergse Diepsluis - Oesterdam
Een kort sfeerfilmpje uit 1000 Zonnen van 22 augustus 2011 op Eén.
Goede kwaliteit: ga gerust full screen dan waan je je wel onderwater!


 
Copyright © v.z.w. Poseidon Leuven. Alle informatie op deze website mag slechts gebruikt worden mits voorafgaandelijke toestemming.